Торт зі шпинатом та крем-сиром Philadelphia
ЧАС ПРИГОТУВАННЯ:
60 ХВИЛИН
КІЛЬКІСТЬ ПОРЦІЙ:
8
Інгредієнти
- 5 яєць
- 130 г свіжого шпинату
- 200 г цукру
- 20 г картопляного крохмалю
- 10 г розпушувача
- 10 г ванільного цукру
- 1 столова ложка апельсинової цедри
- 80 мл соняшникової олії
- дрібка солі
- 300 г вершків (33%)
- 60 г цукрової пудри
- 300 г крем-сиру Philadelphia
Легкий торт з корисним шпинатом, запашною апельсиновою цедрою і ніжнішим крем-сиром
-
КРОК 1 Замість свіжого шпинату можна використовувати заморожений, тільки попередньо його потрібно розморозити. Замість апельсинової цедри – взяти лимонну.
Промиваємо шпинат від пилу та піску, можна свіжий замінити на заморожений, але важливо попередньо розморозити та віджати зайву вологу.
Залийте окропом на кілька хвилин, а потім вилийте залишок. Тепер перебиваємо блендером олію та шпинат до стану пюре без грудочок та волокон.
-
КРОК 2 Відділяємо білки від жовтків, і збиваємо вінчиком білки з додавання дрібки солі та 100 г цукру до гострих піків. Жовтки збиваємо з ще 100 г цукру до білого кольору і додаємо частинами шпинатне пюре.
Кладемо цедру, її можна замінити на лимонну. Й збиваємо міксером до повного поєднання.
-
КРОК 3 В окремий посуд просій борошно і з'єднай його з крохмалем, розпушувачем та ваніліном. Розмішуємо до рівномірності та додаємо кілька ложок борошна у шпинатну суміш. І чергуємо — борошно, білок, борошно, білок. Змішуй цю частину ніжно вінчиком або лопаткою.
-
КРОК 4 Тісто вийшло пишне, не занадто густе. Ділимо його на дві рівні частини та виливаємо на деко, застелене пергаментним листом. Температура випічки – 190 градусів. Приблизний час випікання 10-15 хвилин. Готовий бісквіт повинен пружинити при натисканні. Не доводь бісквіт до підсмаження, нехай залишиться ніжним і м'яким.
-
КРОК 5 Поки випікається та охолоджується бісквіт, готуємо нашу сирну начинку. Об'єднуємо та перемішуємо крем-сир Philadelphia, вершки, цукрову пудру та ванілін.
-
КРОК 6 Відріжте в охолодженого бісквіта краєчки, підрівнюючи. Потім виміряйте його. Бісквіт можна розділити на три рівні смужки по приблизно 8 см кожна. Або на 4 частини по 6 см, тоді тортик вийде нижчим, але й ширшим. Так само ріжемо смужки і на другому бісквіті. Змащуємо кожну смужку вершковим кремом і починаємо збирати торт.
Спершу згорни одну смужку рулетом. Потім накладай отриманий рулет на край наступної смужки та знову загортай рулетиком. Намагайся, щоб стики бісквіта збігалися. Так зроби з усіма смужками тіста і двома пластами бісквіта. -
КРОК 7 Вирівняй торт кремом з усіх боків та прикрась за своїм смаком та бажанням. Постав торт у холодильник на 30-60 хвилин.
Яскравий шпинатний торт з крем-сиром готовий, смакуй та пригощай найдорожчих!