Шоколадно-манговий чизкейк з крем-сиром Philadelphia Milka
ЧАС ПРИГОТУВАННЯ
60 хвилин
ПОРЦІЙ
8-10
Інгредієнти
- 180 г пісочного печива
- 60 г вершкового масла
- 30 г темного шоколаду
- 575 г крем-сиру Philadelphia Milka
- 200 мл вершків (33-35% жирності)
- 3 ст.л. кленового сиропу
- 40 г швидкорозчинного желатину
- 200 мл води для замочування желатину
- 1 манго
- 1 апельсин
- 30 г цукрової пудри
- 30 г мигдалевого печива для прикраси
Тобі підійде це рецепт, якщо вже є досвід приготування нашого Класичного чизкейка або Мінічизкейка з малиною та хочеться радувати рідних чимось цікавим та екзотичним. Дивовижний смак чизкейка об'єднує солодкі з гірчинкою ноти шоколаду та екзотичну солодку кислинку манго — такий вихор відчуттів чекає тебе вже за декілька годин. Давай готувати разом за рецептом з крем-сиром Philadelphia.
-
КРОК 1 Спочатку нам потрібно зробити тістову заготовку. Для цього потрібно розім'яти печиво до дрібної крихти. Скористайся блендером, качалкою або поламай руками — як тобі зручніше. Вершкове масло та шоколад розтопи та водяній бані або у мікрохвильовій печі та об’єднай з печивом.
-
КРОК 2 Візьми форму діаметром 22-24 сантиметри та розподіли печивну основу. Рекомендуємо застелити форму пергаментним папером, це допоможе зберегти форму, коли будеш діставати готовий сирний смаколик.
Розподіли основу по всій поверхні, утрамбуйте дном склянки і постав у холодильник на 20-30 хвилин.
-
КРОК 3 Поки застигає тістова частина, давай приготуємо начинку. Для цього замочи 20 г желатину у 100 мл холодної води та залиш набухати на 10 хвилин.
-
КРОК 4 Помий та очисть манго, дістань кісточку та перебий м'якуш у пюре. Постав пюре у ємності на вогонь.
Далі помий апельсин, зніми цедру, вичави сік та додай до манго. Доведи до кипіння пюре, апельсиновий сік і цедру. Додай замочений желатин та розмішуй, поки желатин повністю не розчиниться. Дай суміші охолонути.
-
КРОК 5 З фруктового пюре вилий декілька невеликих фігур у формі серця, квіточок, або тих, які є у тебе вдома. Та залиш у прохолодному місці на 1-2 годин.
А решту пюре перелий у форму з печивом та постав застигати в холодильник ще на 30 хвилин.
-
КРОК 6 Замочуємо ще 20 г желатину в 100 мл холодної води на 10 хвилин.
У ємності змішуємо крем-сир Philadephia Milka, цукрову пудру, кленовий сироп та вершки. Збиваємо міксером до м'яких піків.
Розтоплюємо желатин у мікрохвильовій печі або зроби це на водяній бані, обов'язково помішую до моменту, поки усі грудочки не розчиняться.
Поклади 4 столові ложки сирної маси у желатин та ретельно перемішай, а тепер вилий желатинову суміш до основної начинки та змішай до однорідності вінчиком.
-
КРОК 7 Вилий суміш на шар з манговим пюре та поставте застигати у холодильник ще на 4 години.
Прикрась свій екзотичний сирний торт манговими серцями та крихтами мигдалевого печива.
Десерт готовий.
Смачного!