ІНГРЕДІЄНТИ:
- 100 г крем-сиру Philadelphia Original
- 60 г крем-сиру Philadelphia Milka
- 80 г білого шоколаду
- 80 г молочного шоколаду
- 80 г чорного шоколаду
- 25 г цукрової пудри
- 10 г ванільного цукру
- 35 г карамелізованого фундука
- 20 г шоколадних кульок
- 20 г сублімованої малини
- форма для виготовлення яєць
Приготування шоколадних крашанок з крем-сиром Philadelphia - це прекрасний спосіб додати ніжності до вашого великоднього столу. З поєднанням ніжного крем-сиру та шоколаду, ці смаколики зроблять ваше свято неповторним.
-
КРОК 1 Розтопи в невеликих окремих ємностях чорний, молочний та білий шоколад. Це можна зробити у микрохвильовці або на водяній бані.
Порада: якщо робиш це у микрохвильовці – роби в декілька етапів (по 1-15 секунд) та гарно перемішуй шоколад лопаткою. Важливо, шоколад не перегріти! Використовуй пластикову ємність, а не скляну, якщо розтоплюєш шоколад у микрохвильовці – так ти запобігаєш можливості його перегріти.
-
КРОК 2 Заповни форму для крашанкок розтопленим шоколадом до самих країв. Порада: Обережно постукай формою об стіл щоб позбавитись зайвих пухирців повітря всередині шоколаду. Постав шоколад у формах в холодильник на 3-4 хвилини. Це потрібно для того, щоб шоколад схопився та утворилась шоколадна скоринка.
-
КРОК 3 Вийми форми з холодильника, перегорни їх та обережно злий зайвий шоколад, щоб утворився досить щільний шоколадний шар. Зними обережно залишки шоколаду з форми (це можна зробити широким ножем), щоб краї були чисті від шоколаду та постав форми в холодильник ще на 30 хвилин до повного застигання. Дістань форми з шоколадом, перегорни на пергамент чи серветку – шоколадна половинка сама відстане від форми.
-
КРОК 4 Philadelphia Milka – вже готова начинка для крашанок. Просто додай невелику кількість в одну половинку шоколадного яйця. За бажанням можна додати шоколадні кульки, горіхи або малину, які йдуть в наборі.
Для приготування вершкової начинки використовуй крем-сир Philadelphia Original. Візьми крем-сир, цукрову пудру та ванільний цукор і все ретельно перемішай. -
КРОК 4 Експериментуй з начинками в залежності від шоколаду. Поєднуй крашанку з чорного шоколаду з вершковою начинкою та малиною. Або додай Philadelphia Milka та шоколадні кульки до крашанки з білого або молочного шоколаду. Не забудь про карамелізовані горіхи – вони підійдуть до будь якого шоколаду та начинки.
-
КРОК 6 Щоб з’єднати шоколадні половинки та зробити яйце цільним – нагрій будь яку рівну поверхню без бортиків (поверхня має бути теплою, не гарячою!), прислони до неї на 1-2 секунди половинку яйця та з’єднай з іншою.
-
КРОК 7 Прикрась готові шоколадні крашанки блиском (харчовим кандурином) за допомогою пензлика. Це додасть крашанкам вишуканості та святковості.
Декілька загальних порад:
- Уважно слідкуй, щоб ні в шоколад, ні на інструменти, з якими ти працюєш, не потрапила вода;
- Форми мають бути чисті та сухі перед тим, як ти будеш заливати в них шоколад;
- Форму всередині не можна дряпати ножем або ложкою, бо буде пошкоджений шар, завдяки якому половинки легко дістаються;
- Працюй у рукавичках, бо тепло від рук буде впливати на шоколад та можуть залишитись відбитки пальців на виробі або шоколад може трішки підтанути;
- Шоколад, який залишився, можна використати ще раз – достатньо так само як і в першому кроці розтопити його.
Смачного Великодня!