Панетоне з Philadelphia, в’яленими вишнями та фісташками
ЧАС ПРИГОТУВАННЯ:
6 годин
КІЛЬКІСТЬ ПОРЦІЙ:
3 штуки по 500 г
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Для приготування опари:
- 100 мл молока 2,5%
- 50 г пшеничного борошна
- 30 г свіжих дріжджів (або 10 г сухих дріжджів)
- 10 г цукру (2 чайні ложки)
- Для приготування тіста:
- 150 мл молока
- 150 г жовтків (або 10 шт)
- 150 г цукру
- 4 г солі (пів чайної ложки без горки)
- 130 г вершкового масла (82%)
- 450 г борошна
- цедра 1 апельсина
- 1 пакетик ванільного цукру
- 200 г апельсинових цукатів кубиком
- Для приготування начинки:
- 300 г крем-сиру Philadelphia Original або Light
- 200 мл вершків (бажано не менше 33%)
- 80 г в’яленої вишні
- 50 г несолених зелених фісташок
- 50 г цукрової пудри
- Для приготування помадки:
- 150 г цукру
- 50 мл води
- 10 г порошкового желатину
- 50 мл води для замочування желатину
- цукати, їстівні квіти для прикраси
Великодній настрій починається зі смачного панетоне! Дізнайся, як приготувати його вдома з цим покроковим рецептом. У головних ролях — крем-сир Philadelphia, вишні, фісташки і твоя любов до ароматної випічки.
-
КРОК 1 Для приготування панетоне, спочатку нагрій молоко до 35 градусів, потім додай цукор, дріжджі та борошно, ретельно перемішай і накрий плівкою. Залиш на 25 хвилин, щоб опара піднялась.
-
КРОК 2 Далі потрібно розтерти вінчиком жовтки разом з цукром, цедрою апельсина та сіллю в пишну масу. Додай у жовтки всю опару та вимішай. Потім додай борошно та заміси туге тісто. Поступово додавай вершкове масло кімнатної температури та весь час вимішуй, це займе приблизно 20 хвилин. Готове тісто залиш на 1 годину під рушником, щоб піднялося.
-
КРОК 3 Через годину знов переміси тісто з додаванням цукатів та залиш на 1 годину під рушником. Розділи тісто по формах, щоб воно заповнювало форми на ⅓, накрий рушником та дай підійти ще 40 хвилин.
-
КРОК 4 Потім змастіть за допомогою пензлика збитим яйцем вершечок, та випікай при 180 градусів приблизно 25-35 хвилин, в залежності від розміру. Перевіряй сухою шпажкою готовність і дай повністю охолонути.
-
КРОК 5 Ножем-пилкою зріж верх панетоне та зроби гострим ножем вглиблення. Будь обережною, щоб не пошкодити стінки готової паски. М’яку серединку, яку дістанеш з панетоне, не викидай, покриши її та додай у начинку.
-
КРОК 6 А ось що потрібно для начинки. Крем-сир Philadelphia та вершки, цукрову пудру збий за допомогою міксера. Перемішай з м'якушем та наповни готовою начинкою за допомогою ложки чи кондитерського мішка. накривай верхівкою та нанеси помадку.
-
Для помадки залий желатин холодною водою та залиш на 10 хвилин.
Цукор з водою доведи до кипіння в каструлі та знявши з вогню додайте одразу набухлий желатин. Збивай міксером цю суміш 5 хвилин, поки маса не стане пухкою та білою.
Одразу покривай паски та прикрашай, бо глазур швидко застигає. Ця глазур не кришиться при нарізанні паски, та не липне до рук після застигання.
-
Панетоне готовий! Смакуй його з чашкою ароматного капучино або гарячого какао і насолоджуйся атмосферою святкового настрою разом з Philadelphia