Крафін з крем-сиром Philadelphia
ЧАС ПРИГОТУВАННЯ:
4,5 години
КІЛЬКІСТЬ ПОРЦІЙ:
2 шт по 500 г
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Для приготування опари:
- 6 г сухих дріжджів (або 18 г свіжих)
- 140 мл теплої води
- 15 г цукру (столова ложка)
- Для тіста:
- 300 г пшеничного борошна
- 50 г вершкового масла (82%)
- 50 г цукру
- 2 г солі (півчайної ложки без горки)
- 120 г сухофруктів, цукатів та горішків для шарів
- 100 г м’якого вершкового масла для шарування (82%)
- Для приготування помадки (1-й варіант):
- 250 г крем-сиру Philadelphia Milka
- шоколадні прикраси у вигляді крашенок та гнізда з шоколаду
- Для приготування помадки (2-й варіант):
- 200 г крем-сиру Philadelphia Original або Light
- 60 г цукрової пудри
- 1 пакетик ванільного цукру
- прикраси у вигляді крашенок та гнізда з шоколаду
Приготування паски може бути дещо складним, але не з цим рецептом! Роби крок за кроком і отримай неймовірно смачну випічку з крем-сиром Philadelphia. Радісно зустрічаємо весну зі смачним та ситним крафіном, який точно стане головною прикрасою святкового столу на Великдень.
-
КРОК 1 У теплій воді (35-38 градусів) розчини дріжджі та цукор. Накрий харчовою плівкою та дай постояти 15 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.
-
КРОК 2 Просій борошно в миску, додай сіль, цукор та перемішай. Влий готову опару та розтоплене вершкове масло (50 г). Вимішуй тісто ретельно близько 10 хвилин. Тісто повинно бути еластичним та гладким. І накрий його харчовою плівкою та залиш в теплому місці на 1 годину. Після цього тісто має збільшитись в об’ємі у 2 рази.
-
КРОК 3 Далі розділи тісто на 4 рівні частини і сформуй з кожної кульку. Накрий кульки рушничком та залиш на 15 хвилин, щоб вони підійшли.
-
КРОК 4 Розкатай кожну кульку на поверхні столу, товщиною 2мм. Промаж тісто розтопленим вершковим маслом за допомогою пензлика та насип сухофрукти чи горішки. Горішки обов’язково мають бути смаженими. Загорни тісто в рулети та розріж кожен рулет вздовж навпіл, але не розрізай його повністю. Заверни рулетик розрізаними краями назовні, а край заправ всередину.
-
КРОК 5 Поклади один загорнутий равлик на інший і помісти у форми для випікання паски. Покрий форму рушником та дай тісту підійти ще 40 хвилин. Випікай паску при 180 градусів протягом 20-25 хвилин.
-
КРОК 6 А поки випікаються наші смаколики, приготуємо помадку. Візьми крем-сир Philadelphia Original або Light, об’єднай з цукровою пудрою та ванільним цукром і збий за допомогою вінчика або ручного міксера. Змащуй охолоджений крафін та прикрашай шоколадними гніздами, та крашенками.
-
КРОК 7 Друга помадка дуже легка у приготуванні — просто змасти крем-сиром Philadelphia Milka верхню частину охолодженого крафіна та прикрась шоколадним гніздом та крашенками.
Додайте трохи мистецтва до свого життя з цим захоплюючим рецептом крафіна та помадкою з ніжним крем-сиром Philadelphia. І вже відчуваємо як аромат свіжоспеченої паски наповнює твій дім теплом та затишком.