Горіховий чизкейк з фруктовим джемом та крем-сиром Philadelphia
ЧАС ПРИГОТУВАННЯ:
60 хвилин
КІЛЬКІСТЬ ПОРЦІЙ:
8-10
Інгредієнти
- 140 г пісочного печива
- 40 г фундука
- 90 г вершкового масла + 20 г для змащування форми
- 600 г крем-сиру Philadelphia Original
- 200 мл вершків (33-35% жирності)
- 20 г швидкорозчинного желатину
- 100 мл води для замочування желатину
- 2 столові ложки соку лайма (або лимону)
- 80 г цукру
- 5 г меленої кориці
- 75 г фруктового джема, який полюбляєте
- 40 г крихти смаженого фундука
Чудове доповнення до ранкової кави — горішковий чизкейк з крем-сиром Philadelphia, який приготували звечора. Ніжний смак начинки, хрумка основа з горішками та корицею порадує ваші смакові рецептори та безперечно підійме настрій на весь день. Готуй просто за нашим рецептом!
-
КРОК 1 Розпочнемо із приготування основи нашого чизкейка. Подрібни печиво у дрібну крихту — за допомогою качалки або скористайся блендером та додай крихти смаженого фундука. Тепер розтопи вершкове масло, змішай з печивом, горішками та додай ароматну корицю. Пару ложок можна залишити для декорування чизкейка.
-
КРОК 2 Далі змащуємо форму маслом і розподіляємо пісочну основу. Ми використовуємо стандартну форму для чизкейка з діаметром 22-24 сантиметри, яку можна зовні відкрити.
Печиво потрібно притиснути у формі, щоб вийшов щільний корж з бортиками — користуйся ложкою або стаканом для зручності.
-
КРОК 3 Починаємо робити нашу вершкову начинку. Спочатку замочи 20 г желатину в холодній воді на 10 хвилин.
Об'єднай крем-сир Philadephia, цукрову пудру, сік лайма або лимона та вершки. Збивай до однорідної консистенції та м'яких піків.
-
КРОК 4 У мікрохвильовій печі або на водяній бані розтопи желатин, помішуй на повільному вогні, поки весь желатин не розчиниться.
В ємність з розчиненим желатином поклади 4 столові ложки сирної маси та ретельно перемішай. А тепер вилий в основну сирну масу та змішай вінчиком.
-
КРОК 5 На основу з ароматного печива викладай половину кремової суміші. А другу половину давай змішаємо із джемом. Можна використати ожиновий, полуничний, абрикосовий, з пелюстками троянд або який полюблять твої рідні.
Тепер викладай у другий шар джемову начинку.
Відправляй охолоджуватись наш смаколик на 4-5 годин, а краще — залишай на ніч. Прикрашай горішками або крихтами, яка залишилась з основи.
Горішковий чизкейк з фруктовим джемом готовий, смакуй вдома або пригощай друзів!