Паска з начинкою з ніжного крем-сиру Philadelphia
ЧАС ПРИГОТУВАННЯ:
6 годин
КІЛЬКІСТЬ ПОРЦІЙ:
4 шт по 500 г
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Для приготування опари:
- 100 мл молока (2,5% жирності)
- 20 г цукру
- 30 г свіжих дріжджів (або 10 г сухих)
- 30 г пшеничного борошна
- Для приготування тіста:
- 1,2 кг пшеничного борошна
- 100 г вершкового масла 82%
- 280 мл молока (2,5% жирності)
- 80 мл олії для вимішування
- 40 мл сметани (15% жирності)
- 2 шт яйця
- 180 г цукру
- 4 г солі (1/2 чайної ложки без горки)
- Для приготування начинки (1-й варіант):
- 175 г Philadelphia Milka
- Для приготування начинки (2-й варіант):
- 230 г Philadelphia Original
- 80 г малинового або вишневого джему
- Для приготування глазурі:
- 100 г чорного шоколаду 70%
- 20 мл рафінованої олії
- 50 г підсмаженого та подрібненого фундука
Якщо хочеш зануритися у справжність святкування, то обов'язково спробуй смачну та ароматну паску за цим рецептом. Вийде смачно, бо в основі — крем-сир Philadelphia Original та твоя любов до кулінарії. Впевнені, що ця паска стане твоїм фаворитом!
-
КРОК 1 Розпочинай з приготування опари. Нагрій молоко до 35 градусів, додай цукор, дріжджі та борошно. Перемішай все разом та залиш на 15 хвилин з накритим рушником або харчовою плівкою.
-
КРОК 2 Поки опара готується, дай іншим інгредієнтам стати кімнатної температури. Просій борошно у велику миску та додай сіль. Потім додай опару та почни потроху вимішувати, поступово вмішуючи борошно.
-
КРОК 3 Далі додай масло, яйця, сметану та вимішай тісто. Час від часу змочуй руки в олії, щоб тісто не прилипало до рук. Замішане тісто накрий серветкою та залиш на 1.5 години для підняття.
-
КРОК 4 Тісто, що піднялось, розділи на однакові 4 частини, гарно замни його, щоб сформувалась гладка кулька.
-
КРОК 5 Розклади тісто в підготовлені форми для випікання пасок, тісто має бути заповнене у формі на ½. Накрий серветкою, та дай піднятись тісту в формах ще 40 хвилин. За допомогою пензлика вершечок паски змасти збитим яйцем. Випікай при 175 градусів протягом 35-40 хвилин в залежності від розміру. Перевір, чи паска готова, за допомогою сухої шпажки.
-
КРОК 6 Перейдемо до першої начинки. Зріж вершечок повністю охолодженої паски ножем-пилкою, зроби гострим ножем невелику ямку у середині паски, але будь обережною, щоб не пошкодити стінки паски. Змішай крем-сир Philadelphia Milka та м'якушем паски і за допомогою ложки або кондитерського мішка наповни паску.
-
КРОК 7 А тепер приготуємо другу начинку. Ножем-пилкою зріж вершечок паски та зроби гострим ножем отвір. Перемішай ніжний крем-сир Philadelphia Original з улюбленим джемом та наповни паску за допомогою ложки чи кондитерського мішка. Верхушкою паски накрийте отвір, ховаючи виріз.
Зверху нанесіть глазур та прикрасьте великодній смаколик.
-
КРОК 8 Готуємо глазур для прикрашання. Розтопи шоколад на водяній бані або в мікрохвильовці, додай олію та перемішай. Подрібни смажені горішки.
Полий готову паску глазур’ю та присип горішками.
Серед свят весни особливе місце займає паска — ніжна, ароматна та просто неймовірно смачна. Чудово, що готуєш разом із нами. Підписуйся на нас в інстаграмі @philadelphia_ukraine та ділись своїми кулінарними результатами.