Ніжний крем-суп з креветками та сиром Philadelphia
ЧАС ПРИГОТУВАННЯ:
45 хвилин
КІЛЬКІСТЬ ПОРЦІЙ:
4
Інгредієнти
- 500 мл води
- 600 г креветок в панцирі заморожених
- 60 г вершкового масла
- 250 г крем-сиру Philadelphia
- 3 середні картоплини
- 40 г білого вина
- 1 пучок кропу
- вершки 100 мл (жирність 15%)
- сіль та перець до свого смаку
Насичений та фактурний вершковий суп точно сподобається тобі та рідним. Ділимось простим рецептом поживного обіду, який захочеться повторювати знову і знову. В основі — креветки, картопля та крем-сир Philadelphia.
-
КРОК 1 Зазадлегідь дістань креветки та розморожуй до кімнатної температури , злий талу воду та переклади їх на паперову серветку. Поки знімати панцир зарано, це допоможе зберегти насичений смак бульйону.
-
КРОК 2 Поки креветки розморожуються, приготуємо картоплю. Добре промий її та відвари в підсоленій воді до готовності. Тепер потрібно дістати картоплю та дочекатись охолодження, зняти шкірку та розім'яти у пюре.
Не звертай уваги на можливі грудочки, бо далі ще будемо перебивати картоплю у блендері.
-
КРОК 3 Тепер час приготувати креветки — нагрій у високій сковороді ніжне вершкове масло та обсмажуй 3 хвилини, не забувай постійно помішувати їх.
Додай вино, воду, перець та сіль до свого смаку і кип'ятити ще 5 хвилин. Потім відкинь креветки на друшляк, а відвар злий у каструлю, очисть креветки від панцира та голови. Декілька штук можна залишити для декору твого ніжного обіду.
-
КРОК 4 Фінальний крок — перетворити усі інгредієнти на крем-суп. Перебий до стану пюре у блендері картоплю, креветки та 100 мл винної рідини з креветок. Тепер перелий суміш у каструлю з залишками відвару та постав на вогонь. Час додати ніжності: додаємо вершки та крем-сир Philadelphia. І варимо ще 5 хвилин.
-
КРОК 5 Чекай поки суп охолоне або їж одразу — він смачний і в холодному, і в гарячому вигляді. Розливай крем-суп по тарілках, посипай кропом та клич рідних на запашний обід.
Для тих, хто любить експерименти: додавай у суп цікаві спеції, наприклад, шафран, майоран, коріандр. Гостроти можна додати перцем чилі або халапеньйо. А зробити колір яскравішим допоможе пікантна куркума чи копчена паприка.
Цей супчик зручний у приготуванні, бо можна смакувати їм цілий рік без прив’язки до сезонності продуктів. Рідні будуть задоволені!
Смачного!